Blog/01

IZBJELJIVANJE ZUBI BEZ OPASNOSTI

IZBJELJIVANJE ZUBI BEZ OPASNOSTI

Jedno od najčešćih dilema estetske stomatologije jest ta koliko je uistinu štetno izbjeljivanje zubi? Upravo oko ovog pitanja se sukobljavaju različita mišljenja. Naime, korištenje previše agresivnih i nekvalitetnih gelova može oštetiti caklinu i izazvati preosjetljivost zubi što dugoročno može naštetiti vašem oralnom zdravlju.

Međutim, ukoliko se terapija izbjeljivanja provodi manje agresivnim gelovima i ukoliko ste u rukama stručnjaka koji će vam dati iskreno i relevantno mišljenje o tome jeste li kandidat za izbjeljivanje, možemo govoriti po potpunom izostanku rizika po zdravlje vaših zubi.

Budući da je estetska stomatologija posljednjih godina znatno napredovala, na tržištu su dostupni gelovi za izbjeljivanje koji u sebi sadrže optimalne količine vodikovog peroksida i ne uzrokuju preosjetljivost zuba. U Denta Centru koristimo isključivo visokokvalitetne gelove renomiranog proizvođača Philips, čija tehnologija izbjeljivanja Zoom! jamči siguran i dugotrajan učinak. Zoom! je daleko najcjenjeniji sistem za izbjeljivanje zubi u Americi.

Pacijentima koji se zbog osobnih preferencija odluče na izbjeljivanje zubi kod kuće također savjetujemo da prije provođenja bilo kakvog tretmana dođu na besplatne konzultacije kako bismo im preporučili pastu za izbjeljivanje i način primjerne.

Svi naši pacijenti mogu kod nas kupiti revolucionarnu crnu pastu za zube koja u Hrvatskoj još uvijek nije dostupna u ljekarnama i drogerijama. Riječ je o Curaprox Black is White pasti za zube čiji je glavni sastojak aktivni ugljik koji apsorbira čestice koje uzrokuju pigmentaciju zuba. Pasta sadrži i hidroksiapatit koji osnažuje caklinu pa nema nikakve opasnosti, čak ni kod svakodnevnog korištenja.

Pretplatite se na naš newsletter