Blog/17

Kada se odlučiti za postavljanje keramičkih ljuskica za zube?

Kada se odlučiti za postavljanje keramičkih ljuskica za zube?

Teško je u potpunosti razvući osmijeh ako su zubi nepravilni, puknuti ili diskolorirani (različitih boja). U tom slučaju mogu pomoći keramičke ljuskice ( eng. Veneers) jer su odlično rješenje koje nudi estetska stomatologija.

Tko je idealan kandidat?

Prednost keramičkih ljuskica je u tome što njihovo postavljanje predstavlja minimalno invazivnu metodu. Kod same preparacije ili brušenje zuba se odnosi vrlo malo zubne cakline (svega 0,5 mm), a dobiva se maksimalan estetski učinak.

Osim osoba koje imaju nepravilne ili puknute zube, idealan kandidat za ovaj tretman su svi oni kojima se ne sviđa oblik ili boja zubi. To se naročito odnosi na nezadovoljstvo prednjim zubima.

Kako izgleda postupak?

Postupak je vrlo jednostavan i što je najvažnije - kratko traje. Na prvom pregledu se pacijenta fotografira i uzimaju se prvi situacijski otisci. Oni će kasnije poslužiti u komunikaciji s pacijentom, kako bi se znalo što pacijent želi, ali i koje su mogućnosti te kakav bi trebao biti konačan izgled zubi.

Komunikacija između doktora i pacijenata, te na kraju zubnog tehničara, je izrazito važna za uspjeh terapije i postizanje savršenog osmijeha. Sam izgled ljuskica može se unaprijed izdizajnirati uz pomoć digitalne fotografije ili zubni tehničar može napraviti navoštavanje na modelu. Kasnije se izdizajnirani izgled vrlo lako prenosi na zube pacijenta, a to omogućava da pacijent sam vidi kako će zubi izgledati nakon tretmana.

Dodatne prednosti

Odlična je mogućnost odrađivanja korekcija prije postavljanja, a to olakšava posao doktoru i samom tehničaru. Tako će pacijent biti najviše zadovoljan svojim osmijehom i neće biti neugodnih iznenađenja.

Same ljuskice se izrađuju od keramike i na temelju izbrušenih zubi. Debljina keramičkih ljuskica je svega 0.5 mm i zbog toga je riječ o prilično delikatnom poslu za zubnog tehničara i doktora. Sama cijena ovisi i o tome. Za više informacija o kvalitetnim ljuskicama i cijeni pojedinačnih tretmana možete se obratiti na info@dentacentar.hr.

KONTAKTIRAJTE NAS

Molimo ispunite sva polja.
Poruka uspješno poslana.
Slanje...

Pretplatite se na naš newsletter