Blog/37

Primjeri koji pokazuju kako uz pomoć keramičkih ljuskica do ljepšeg osmijeha

Primjeri koji pokazuju kako uz pomoć keramičkih ljuskica do ljepšeg osmijeha

Ljuskice ili veneers su estetski protetski nadomjestak uz koji se zubi minimalno bruse, a dobiva se vrhunski rezultat. Riječ je o prozirnom i tankom nadomjestku u obliku keramičke 'pločice' koji se lijepi na površinu zuba, odnosno caklinu te tako ispravljaju estetski nedostaci. Keramičkim ljuskicama mogu se riješiti različite ortodontske anomalije kao što su razmaci između zubi, povećanje ili smanjenje zubi, a moguća je i korekcija oblika, veličine, boje i položaja zuba.

Velika prednost je izrada keramičkih ljuskica putem CAD CAM uređaja pri čemu se otisak uzima intraoralnom kamerom, a posebnim programima virtualno konstruira budući izgled ljuskice koji se zatim glođe iz keramičkog bloka.  Keramičku ljuskicu je moguće dobiti pri jednom posjetu ordinaciji pa je riječ o velikoj uštedi vremena.


Postupak ugradnje keramičkih ljuskica

Prije samog zahvata potrebno je, kao i u svakom drugom slučaju, napraviti dobru dijagnostiku, odrediti što pacijent želi i koje su mogućnosti pojedinih terapijskih postupaka. U DentA Centru je omogućen individualna pristup svakom pacijentu, a postoji i mogućnost digitalnog dizajna osmijeha i budućih zubi na temelju fotografije pacijenta. Tako se olakšava komunikacija s pacijentom i saznaje što uz keramičke ljuskice želi promijeniti te kako će to izgledati do najsitnijih detalja.


Zašto keramičke ljuskice?

Keramika je otporan materijal koji je bojom, translucencijom i otpornošću jako sličan zubnoj caklini. Isto tako keramika kao materijal je bolji izbor jer zbog svoje neporoznosti sprečava nakupljanje plaka i time čuva zubno meso od moguće upale. Keramičke ljuskice svakako predstavljaju dugotrajno  i estetski kvalitetno rješenje kod različitih dentalnih anomalija. 


Koje probleme mogu riješiti ljuskice za zube?

Kao što smo već spomenuli, ljuskice za zube mogu uspješno riješiti estetske, ali i zdravstvene probleme sa zubima. Prije svega su pravi izbor kod zubi nepravilnog položaja, oštećenih zubi, razmaka između zubi, istrošenih zubi, tamnih zubi i onih koji su promijenili prirodnu boju. Drugim riječima, izrađene keramičke ljuskice nakon postavljanja na caklinu mijenjaju oblik, veličinu i boju zubi te zagriz. Tako se poboljšava estetika zubi, ali i pomaže spriječiti i neke zdravstvene probleme koje mogu uzrokovati istrošeni, oštećeni ili neravni zubi.
KONTAKTIRAJTE NAS

Molimo ispunite sva polja.
Poruka uspješno poslana.
Slanje...

Pretplatite se na naš newsletter