Blog/26

Prvi put u Hrvatskoj ugrađen najtanji Straumann implantat

Prvi put u Hrvatskoj ugrađen najtanji Straumann implantat

Već smo nekoliko puta navodili prednosti dentalnih implantanata, a svakako vas želimo upoznati i s vijesti da je u DentA Centru, kao certificiranoj Straumann klinici, ovog tjedna po prvi put u Hrvatskoj ugrađen SmallOne implantat. Riječ je o posebnom uskom Straumann implantatu, promjera 2,9 milimetara, a koji je posebno dizajniran za rješavanje specifičnih estetskih izazova kao što su uski interdentalni prostori ili smanjena dostupnost kostiju za ugradnju.

Straumman je tek nedavno razvio navedeni implantat, a osim što je idealan za slučajeve u kojima nema dovoljne širine kosti (zbog propadanja), isti posjeduje izvanrednu mehaničku čvrstoću posebno patentiranog sustav Roxolid® te SLActive® površinu. Roxolid sustav obuhvaća sve implantate u kombinaciji titana i cirkona kojima se postiže veća čvrstoća i brži proces srastanja s kosti. Prije svega, radi se o ekstremno otpornoj leguri koja omogućuje manji dijametar implantata i manju dužinu. SLActive površina pak skraćuje vrijeme oseointegracije s 12 tjedana na četiri do šest tjedna. Ona je jedinstvena na svjetskom tržištu implantata i za nju je Straumann 2005. godine dobio nagradu za unapređenje tehnologije u medicini.

Sve te inovacije omogućile su Straumannu da dizajnira ovaj jedinstveni, jako uski implantat koji će mnoge stomatologe, ali i pacijente riješiti briga u slučaju kada je implantat promjera 3,3 milimetara preširok. Dizajn SmallOne implantata daje dovoljno prostora za okolno mekano tkivo i kako bi se postigli željeni rezultati. Ova švicarska tvrtka kao pionir u implantologiji ima još niz uspješnih inovacija s područja dentalne implantologije. Stoga kada je riječ o implantatima, Straumann još jednom pokazuje da je globalni broj jedan po pitanju pouzdanosti, kvaliteti, tehnološki naprednoj ugradnji i nizu kliničkih istraživanja.

KONTAKTIRAJTE NAS

Molimo ispunite sva polja.
Poruka uspješno poslana.
Slanje...

Pretplatite se na naš newsletter