Blog/14

Snježno bijeli zubi uz Zoom! tehnologiju

Snježno bijeli zubi uz Zoom! tehnologiju

Jedan od najizvođenijih tretmana u stomatološkim ordinacijama je svakako izbjeljivanje zubi. Uz vrhunsku tehnologiju koju koristimo u našoj ordinaciji moguće je jednostavno postići željene rezultate i vratiti prirodnu bjelinu zubi.

Zašto nastaje potreba za izbjeljivanjem zubi?

Zubi tijekom godina postaju tamniji i poprimaju žućkastu boju iz dva razloga. Jedan je taj da se s godinama u našim zubima odlaže sve više dentina koji daje boju zubima, a sve deblji sloj dentina ispod praktički prozirne cakline uzrokuje promjenu u boji. Osim toga i genetika igra svoju ulogu.

Drugi razlog su životne navike i prehrana, Naime, kako se sve više konzumiraju obojena pića poput kave i gaziranih sokova, oni utječu na promjenu boje. Svakodnevno ispijanje kave i čajeva može oštetiti zube jer ostavljaju mrlje na zubima, a osim toga ovi napici ih čine više ljepljivima te to ujedno znači da će se na zubima puno lakše nakupljati ostaci hrane i stvarati plak. Ne smijemo zaboraviti ni na duhan, koji također na zubima ostavlja mrlje.

Promjenu boje zuba može uzrokovati i loše izliječen endodontski tretiran zub. Ipak, kod većine liječenih zuba postoji tendencija da s vremenom potamne. Riječ je o tome da taj zub putem krvotoka više nema opskrbu hranjivih sastojaka u pulpu zuba.

Metode izbjeljivanja zubi

Osim onih kućnih metoda u koje ubrajamo i korištenje specijalne zubne paste s aktivnim ugljenom te trakica koje se lijepe na zube, postoji i metoda laserskog izbjeljivanja. U toj metodi se koristi hidrogen peroksid u visokim koncentracijama (od 25 do 45 posto koncentracije) koji se u ustima aktivira uz pomoć specijalnih lasera pod kontrolom doktora dentalne medicine.

Aktivacija se izvodi na različite načine od kemijskih, raznih vrsta izvora svjetlosti i topline, preko lasera, do ultrazvučne aktivacije. Budući da je estetska stomatologija posljednjih godina znatno napredovala, na tržištu su dostupni gelovi za izbjeljivanje koji u sebi sadrže optimalne količine vodikovog peroksida i ne uzrokuju preosjetljivost zuba. U DentA Centru koristimo isključivo visokokvalitetne gelove renomiranog proizvođača Zoom Philips, čija tehnologija izbjeljivanja jamči siguran i dugotrajan učinak. Zoom! je daleko najcjenjeniji sustav za izbjeljivanje zubi u Americi.

Bezbolan postupak izbjeljivanja

U našoj ordinaciji smo se odlučili uglavnom na tehniku Zoom lampe koja pod specijalnim svjetlosnim spektrom aktivira hidrogen i oslobađa kisik koji prodire u slojeve cakline i dentina te ih izbjeljuje. Postupak je bezbolan, ne oštećuje caklinu i traje otprilike 45 minuta. Prethodno se očiste naslage kamenca ako postoje ili se samo ispoliraju zubi kako bi gel bio u što boljem kontaktu sa zubom.

Trajnost i rezultati

Učinak izbjeljivanja uglavnom traje od godinu do dvije, ovisno o održavanju oralne higijene i životnim navikama, odnosno konzumaciji izrazito obojenog jela i pića. Izbjeljivanje Zoom lampom je potpuno siguran i kontroliran način izbjeljivanja zubi. Preporučuje se svakome tko nije zadovoljan s bojom zubi. Potrebno je napomenuti kako se puno lakše izbjeljuje žuta nijansa zubi nego plavkasto siva.

Postupak je u pravilu potpuno bezbolan , a nakon izbjeljivanja savjetuje se da se par dana izbjegavate 'obojenu' hranu I piće te naravno cigarete. Moguća je osjetljivost zubi nakon tretmana te se stoga savjetuje u tim situacijama koristiti specijalne zubne paste kako bi ti simptomi brzo nestali.

KONTAKTIRAJTE NAS

Molimo ispunite sva polja.
Poruka uspješno poslana.
Slanje...

Pretplatite se na naš newsletter