Usluge

IMPLANTOLOŠKI CENTAR

IMPLANTOLOŠKI CENTAR

Svaka osoba kojoj nedostaje jedan ili više zubi, a pritom želi pouzdano rješenje za problem bezubosti, može se smatrati potencijalnim kandidatom za ugradnju zubnog implantata.

Implantat je idealno rješenje ukoliko pacijent ne želi brusiti okolne zdrave zube i ugrađivati most ili zubnu protezu. Bitno je naglasiti da nedostatak zuba, osim estetske nepravilnosti, predstavlja prije svega opasnost za pravilnu funkciju čitavog žvačnog sustava. Naš tim stručnjaka procijenit će zadovoljava li pacijent potrebne preduvjete za ugradnju implantata.

Doživotna garancija

U Denta Centru posebnu pažnju pridajemo odabiru stomatoloških materijala kako bismo na sve načine osigurali dugotrajno zadovoljstvo pacijenata. Upravo iz tog razloga odabrali smo implantološki sustav Straumann koji odgovara najvišim svjetskim standardima. Straumann je švicarska kompanija koja već više od 50 godina njeguje izvrsnost u izradi zubnih implantata.

Uspješnoj implantološkoj terapiji prethodi precizna dijagnostika, upotreba najkvalitetnijih materijala i savršena kirurška tehnika. Vodeća osoba našeg implantološkog tima, prof. dr. sc. Mato Sušić, hrvatski je opinion leader za ovaj prestižni implantološki sustav, s više od 20 godina kliničkog iskustva na području dentalne implantologije.


DENTALNA PROTETIKA

DENTALNA PROTETIKA

Dentalna protetika bavi se izradom krunica, mostova i mobilnih zubnih nadomjestaka. Moderni materijali omogućuju izvrsno funkcionalno i estetsko rješenje kod gubitka jednog ili više zuba.

Ukoliko pacijent nije zadovoljan bojom, oblikom ili veličinom postojećeg zuba, moguće je izraditi keramičke ljuskice, kojima uz minimalno invazivni postupak postižemo vrhunske rezultate.

U slučaju gubitka većeg broja zubi, adekvatno rješenje je ugradnja mostova.

U slučajevima kada zbog određenih razloga nije moguće ugraditi fiksni protetski nadomjestak, postoji mogućnost izrade mobilnog protetskog nadomjeska (proteza). Pacijentu se, ovisno o potrebama terapije, može ponuditi djelomična, totalna ili metalna proteza.

Također je moguća kombinacija implantata i mobilnih protetskih nadomjestaka, a odabir ovisi o potrebama i željama pacijenta.


ENDODONCIJA

ENDODONCIJA

Endodontska terapija, poznatija pod pojmom ‘liječenje zubnih kanala’, provodi se kada dođe do patoloških procesa u zubnoj pulpi koja zubu daje vitalnost opskrbljujući ga krvnim žilama i osjetnim živcima. Ukoliko dođe do patoloških procesa, endodontska terapija je nužna kako bi se spriječile moguće infekcije i sačuvao prirodni zub. Kemijsko čišćenje i mehaničko uklanjanje upaljenog tkiva obavlja se pod lokalnom anestezijom.

Patološki procesi se najčešće detektiraju izraženom ‘pulsirajućom’ boli u zubu pacijenta i preosjetljivošću zuba.

Potrebno je naglasiti da u nekolicini slučajeva bol uopće nije prisutna te se mogući procesi uočavaju tek na redovitim stomatološkim kontrolama.

Naša ordinacija opremljena je najkvalitetnijim materijalima i instrumentima, a stručnost našeg multidisciplinarnog tima osigurat će vam bezbolno i učinkovito provođenje endodontske terapije.


PARADONTOLOGIJA

PARADONTOLOGIJA

Bolesti parodonta su kronična upalna stanja koja dovode do gubitka potpornih struktura zuba. Jedan od najčešćih simptoma bolesti parodonta je crvenilo zubnog mesa i krvarenje desni. Pacijenti često zanemaruju početne signale, no oni su ozbiljan pokazatelj da je potrebno provesti parodontološku terapiju kako bi se spriječilo širenje upale na dublje strukture parodonta i mogućnost potpunog gubitka zuba.

Redovitim održavanjem oralne higijene uvelike se smanjuje mogućnost nastanka oralnih bolesti. Naš stručni tim educirati će vas o pravilnom i temeljitom načinu četkanja, odstranjivanja plaka i održavanju oralne higijene, s ciljem sprječavanja nastanka upalnih procesa.


ORALNA KIRURGIJA

ORALNA KIRURGIJA

Oralna kirurgija podrazumijeva liječenje složenih funkcijskih i estetskih deformacija zubi provođenjem kirurških zahvata unutar usne šupljine. Najčešće se tretiraju neizrasli ili retinirani umnjaci koji izazivaju bolne upalne procese. U tom slučaju je njihovo vađenje najbolje prepustiti oralnom kirurgu kako bi se spriječile dodatne komplikacije i bolovi. Također, pod oralnu kirurgiju spada i vađenje ostalih zubi, podizanje dna maksilarnog sinusa, resekcija korijena i odstranjivanje zaraslih korijena zubi.

Potrebno je naglasiti da se svi kirurški zahvati u našoj ordinaciji obavljaju pod lokalnom anestezijom, u sterilnim uvjetima i u potpunosti su bezbolni.


ESTETSKA STOMATOLOGIJA

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija gotovo da stavlja pod zajednički nazivnik sve grane stomatologije jer osim postizanja savršene funkcije zubi, svi provedeni zahvati moraju udovoljiti i visokim estetskim kriterijima. Upravo postizanje sklada između želja pacijenta, pravila struke i estetskih normi razlikuje dobrog stomatologa od vrhunskog.

Zdrav i prekrasan osmijeh vrlo često je put do većeg samopouzdanja i samim time veće kvalitete života. Ponekad slučaj zahtijeva potpunu funkcionalnu i estetsku rehabilitaciju za koju će vam naš vrhunski tim liječnika izraditi potreban plan terapije.

Ponekad je dovoljno promijeniti oblik svega nekoliko zubi, vratiti prirodnu bjelinu i sjaj skidanjem zubnog kamenca ili laserskim izbjeljivanjem. Mogućnosti su beskonačne, a rezultat samo jedan – savršen osmijeh.


DJEČJA STOMATOLOGIJA

DJEČJA STOMATOLOGIJA

Djeca su podložna razvoju karijesa već u prvim godinama života. Zbog samog sastava zuba i slabije oralne higijene kod djece takav agresivan oblik karijesa predstavlja veliku opasnost za mliječne zube. Prvi posjet stomatologu preporuča se već u 3. godini života kako bi se na vrijeme počeo pratiti razvoj zubi i kako bi se dijete upoznalo s liječnikom i stomatološkom opremom.

Očuvanje mliječnih zubi ne podrazumijeva samo prepoznavanje karijesa, već i učinkovito djelovanje na mehanizme koji sudjeluju u njegovom nastanku. Posebnu pažnju treba posvetiti i nicanju prvih trajnih zubi kutnjaka (šestice) koje na vrijeme treba zaštititi posebnim premazima koji sprječavaju nastajanje karijesa i osiguravaju vašem djetetu zdrave zube

Posjet stomatologu za dijete ne mora biti ni traumatično ni bolno iskustvo, pri čemu glavnu ulogu ima upravo pristup stomatologa. Možemo se pohvaliti mnoštvom malih nasmijanih pacijenata koji su upravo uz naš tim prebrodili strah od ‘brusilice’ i poklonili nam prekrasan zdrav osmijeh.


DERMALNI FILERI

DERMALNI FILERI

Aplikacijom hijaluronskih filera možete brzo, jednostavno i bezbolno pomladiti svoje lice, popuniti obraze, smanjiti podočnjake ili dobiti pune usnice. Hijaluronska kiselina je glikomizaminoglikan, prirodna tvar koja se već nalazi u našem organizmu i ima nekoliko važnih funkcija – bolja hidratacija tkiva i održavanje elastičnosti.

Najveća prednost hijaluronskih filera je što od svih dostupnih preparata na tržištu nude najprirodniji efekt jer ne ugrožavaju prirodnu mimiku lica, što je česta neželjena posljedica estetskih tretmana.

Potrebno je napomenuti da rezultat nije dugotrajan, već nakon nekog vremena dolazi do prirodne degradacije u organizmu. Dinamika razgradnja filera je individualna, a u idealnim uvjetima rezultati su vidljivi i do 12 mjeseci. Tretman se provodi pod lokalnom anestezijom, a rezultati su vidljivi odmah nakon aplikacije filera.

Pretplatite se na naš newsletter